Rötterna i berlin biobrush sortiment av färgglada tandborstar ligger i ett holistiskt, hållbart koncept för resursbesparande tandvårdsprodukter. Man har granskat varje enskild detalj som svarar för en bra tandborste: tryckfärgen och hur mycket av färgen som används på den kompostabla förpackningen, valet av pigment för att färga sina tandborstar och funktioner relaterade till borstens form.

Biobrush har arbetat outtröttligt med att implementera detta koncept sedan 2015. Som ett resultat har man tagit fram med en tandborste som uppfyller alla krav på tandvård och munhygien. Den puristiska formen av en biobrush och färgen är det som gör den distinkt i varje badrum.

 I 2016 vann biobrush det tyska “Packaging Award for Sustainability” för sin kompostabla förpackningsfilm. Därefter började detta lilla företag att rada upp priserna. Ett år senare, 2017, hedrades tandborstarna med “Best of the Best” i produktdesign vid “Red Dot Award-ceremonin”. 2018 kröntes biobrush på det tyska designpriset för “Excellent Communications Design / Packaging” och vann “Green Good Design Award” i kategorin “Green Product”. Det senare tilldelas av European Center for Architecture, Art Design & Urban Studies och Chicago Atheneaeum Museum of Architecture en Design.

 Biobrushlaget består av Nannett Wiedemann, Herbert Nabbefeld och Christian Steinbock. Det är en integrerad del av företagets filosofi att vara i framkant när det gäller innovationen av resursbesparande material, samtidigt som man beaktar de relevanta tandtekniska egenskaperna när man utvecklar sina produkter och sitt sortiment.

Bioplasten som används till biobrush är baserat på restprodukter från skogsindustrin .

RENGÖR DEN ORDENTLIGT?

Man har beaktat rekommendationer från oberoende tandläkare, forskningsinstitut och tillverkare.

 • Jämnt skuren borste
  Avrundade borst så de kan nå interdentala utrymmen. Mycket viktigt: Glöm inte tandtråd!

 • Borst medium till mjuk
  Ett bra resultat med hård borste motiverar inte skador på tandköttet, enligt experterna. Därför rekommenderar de mjukare borst.
 • Borsthuvud medium till small
  Underlättar och ger största rengöringsytan och når alla tänder.
 • Multi-tofsade borst
  Tätt med hög densitet möjliggör ett bra rengöringsresultat. Utrymmet mellan borsten är emellertid viktigt så att borstburken snabbt kan torka vilket förhindrar bakterietillväxt!

 • Vinklat borsthuvud
  Gör det lättare att komma åt kindtänderna.

Resten är bara teknologi! Låt inte andra tala om för dig hur du skall borsta dina tänder och säkra miljön på samma gång! Och använd tandtråd!