Moder Jord före vinst – alltid!

Ekologiska odlingsmetoder

Vårt kokosvatten kommer från de mindre vanliga men mer smakrika “Nam Hom” kokosnötterna från gårdar i sydvästra Thailand. Gårdarna använder traditionella ekologiska odlingsmetoder utan bekämpningsmedel, konstgödsel eller andra jordbrukskemikalier. “Nam Hom” är ett dvärg palmträd som blir runt 3 meter högt. Detta gör att man med lätthet kan skörda kokosnötterna för hand. Vårt kokosvatten är därför traditionellt och hållbart odlat med jorden och produktens äkthet i fokus. 

Vi väljer bort dyra certifieringsorgan för att istället prioritera hållbara jordbruks- och levnadslöner. Att fokusera på att ge mer pengar tillbaka till jordbrukarna är en del av vårt engagemang för social rättvisa. Vårt kokosvatten är förpackad i den mest miljövänliga aseptiska förpackningen som finns och UHT behandlas med miljö och näringskvalité i åtanke. Verkligt RAW kokosvatten kan endast fås från en nyknäckt kokosnöt. Att frysa eller utsätta kokosvattnet för högt tryck (HPP) påverkar vattnet på cellnivå och leder ofta till tidig oxidation och enzymatisk lakning. Dessa processer kräver vanligen även konstant kylning och en “mjukad” förpackning. Krav som vi med gott samvete inte kan lägga på miljön. Moder Jord kommer före vinst. Alltid! 

Vårt kokosvatten innehåller 50-100% mer kalium än nåt annat märke av kokosvatten och förhållandet kalium/natrium i King Island är näst intill perfekt för oss för att hålla oss basiska. Vi kommer alltid att ha bästa kvalité och bäst smak och ha det på de miljömässigt bästa och socialt medvetna sätt som möjligt. 

"Nam Hom" dvärg palmträd

Sagt om Vårt kokosvatten

“Jag gillar kokosvatten! Rätt kokosvatten! Jag är ganska kräsen med att inte dricka vilket kokosvatten som helst. Min favorit är ju förstås att dricka direkt från den gröna kokosnöten, skördad på plats någonstans söderöver. Så det är en lyx att få ta del utav kokosvattnets välgörande effekter trots att jag befinner mig långt ifrån Bali, Thailand. Detta kokosvatten smakar fräscht, uppfriskande och nästintill som direkt från en kokosnöt. Det ännu mer lyxiga är att den kommer i en chokladvariant – som att dricka en chokladkaka. Perfekt som ”lördagsgodis”! Lördagsgodis som bygger upp kroppen, inte bryter ned den.”

-Erica Palmcrantz Aziz, Rawfood Guru (Rawfood by Erica), författare, inspiratör, entrepenör