.

Låt dig imponeras av Pierpaoli Prebiotic Collection och Pierpaoli Prebiotic Baby Collection

“A story about passion”

Pierpaolis historia började 1939 då Armando Pierpaoli började producera rengöringsprodukter för hushåll i staden Senigallia. Under de följande åren utvidgade han verksamheten till att även omfatta hygieniska och kosmetiska produkter. I början av 2000-talet blev företaget engagerat  i miljövänliga, ekologiska och rättvisa handelssektorer som blev nyckeln till företagets utveckling. Dessa partnerskap gjorde det möjligt att producera den första ekologiska och fair trade certifierade serien av produkter för personlig hygien och rengöring, vilken än idag finns tillgänglig genom många distributionskanaler. Pierpaolis framgång har lett dem till att skapa en dedikerad “ECO-Organic” avdelning inom företaget vilket visar på ett uppmärksamt och informativt fokus på människors behov och miljöpåverkan. 

 

 

“Equal care for all”

Under åren har Pierpaoli utvecklat en omfattande kunskap om miljövänliga och ekologiska sektorer och har genom att tillhandahålla “private label” valt att dela denna kunskap med flera partners. Genom sitt forskningslaboratorium utvecklar och skräddarsyr dem formler, innovativa förpackningslösningar och erbjuder hjälp vid uppfyllandet av de krav som fastställs i European Cosmetics Regulation 1223/2009 och enligt normerna för eko- vänliga och ekologiska sektorer.

Garantier

Pierpaoli är certifierat enligt följande:
UNI EN ISO 22716:2008: Cosmetics – Good Manufacturing Practices (GMP)
UNI EN ISO 9001:2015: Quality manegment systems – Requirements 

Pierpaolis produkter är certifierade av:
ECOCERT / ICEA – enligt Organic and Natural Cosmetics Standards
ICEA – enligt Standards Ecos Organic Cosmetics
AIAB – enligt Ecos Organic Cosmetics Standard

Dessutom är Pierpaolis produkter registrerade av The Vegan Society i Storbritannien.

 

 

Social, miljömössig och ekonomisk hållbarhet

För Pierpaoli innebär valet av en miljövänlig och ekologisk produktion en kontinuerlig sökning efter produkter med så liten inverkan på planeten som möjligt. Av detta skäl har man ett avancerat kemiskt och mikrobiologiskt laboratorium som ägnas åt forskning och utveckling av nya formler. Dessutom strävar man också efter att säkerställa sitt utbuds sociala bärkraft genom att erbjuda produkterna till absolut bästa priskvot så att det blir lönsamt för fler att välja ekologiska och miljövänliga produkter.